следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Саем „Студирај во Франција“


Четврток 26 октомври 2017
Национална и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ - Скопје

Преземете ја програмата на настанот 

Линк кон галерија со фотографии од настанот

Саемот беше одлична можност за учениците и студентите да дојдат до конкретни информации за студиите во Франција директно од претставниците на француските унивезритети и од алумните, коишто сопственото искуство го споделија со сите заинтересирани.

Главните цели на саемот беа:

  • да ја доближи француската понуда на студии до домашната публика;
  • да ги насочи и да ги води кандидатите во понудата со обуки и во изборот на француски високообразовни установи;
  • да информира за можностите за финансирање на студиски проекти;
  • да ги објасни процедурите за упис и за прием на факултетите;
  • да информира за висококвалитетниот прием на странски студенти во Франција.

Во рамките на саемот се одржаа и работилници за подготовка на CV и на мотивациско писмо.