следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

53 студенти од Македонија ја избраа Франција за професионална пракса или пак за студии во 2016/2017!

 

Користејќи ги одличните услови за престој и за студии кои им ги пружаат француските градови (Каен, Монтпеље, Тулуз, Стразбур, Марсеј или пак Париз) 53 македонски студенти следат додипломски или постдипломски студии во најразлични области: технички студии, медицина, економија, хемија, воздухопловство, астрофизика, политички науки итн...)

Неколкумина од нив ги избраа елитните Високи/Големи школи (Институтот за политички науки во Париз или Дижон, реномираната школа за технички науки Понтс ет Чауссéес во Париз).

Професионалната пракса е во полн подем, како на пример во Сосиете Женерал во Париз или Еуроп-Асистанс во Сен Дени.

Повеќе информации на веб страната на Алумни Македонија.