следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Професионална пракса за студенти
поддржана од Универзитетската агенција за Франкофонија

Бирото за централна и источна Европа на Универзитетската агенција за Франкофонијата нуди професионална пракса во франкофонски претпријатија или институции.

 

Конкурси во тек :

  1. Постдокторантска пракса за биолошки истражувач во Гренобл, Франција.
    Конкурсот е отворен до 31 август 2016.
    Подетални информации на следниот линк:
    https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/poste-de-chercheur-postdoctoral-en-modelisation-bi/
    bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/ellesgorithme-appel-projet-pour-developpement-dapp/