следете ги нашите активности на mail

site map

Студирање во Франција

Искуства на стипендистите на француската влада

Францускиот образовен систем е еден од најквалитетните во светот !

Франција е една од најбараните земји за студирање во светот!

Главните причини за изборот на Франција како земја за студирање е фактот дека не се потребни премногу финансиски средства за студирање, но студиите се со врвен квалитет, потоа поради познавањето на францускиот јазик, вредноста на дипломата, позитивните искуства во земјата и професионалните можности.

Погледнете ги искуствата на нашите (поранешни) стипендисти и откријте зошто ја избрале тие Франција како земја за студирање:

  • Наташа Сарџоска, доктор по социологија и антропологија:

  • Марјан Денков, поранешен стипендист и директор на Rue Monsieur Paris :

  • Ивана Поповска, студентка по политички науки во Дижон :

 

  • Никола Тошиќ, студент по хемија, и Филип Трајковски, студент по архитектура, во Монпелје:

 

  • Верица Петкова, енолог во винаријата „Сковин“ :