следете ги нашите активности на mail

site map

Медијатека

Земете членска карта,
станете привилегиран член и
искористете ги бројните услуги:

МЕДИЈАТЕКА

 • Бесплатно членство на дигиталната платформа Culturethèque (www.culturethèque.com)
 • Бесплатно позајмување книги, стрипови, списанија, филмови, музика
 • Бесплатно користење на делата и филмови во Францускиот институт и на интернет катчето
 • Бесплатно учество на анимации и кафе-дебати, организирани од Институтот

УМЕТНИЧКИ СРЕДБИ

 • Редовно информирање по мејл за програмата Културни патеки организирани од Институтот и партнерите
 • Бесплатно присуство на одредени настани со приложување на членска карта

НАУКА И ИДЕИ

 • Редовно информирање по мејл за дебати, семинари и научни собири, организирани од Институтот и партнерите
 • Бесплатно присуство на одредени настани со приложување на членска карта

УЧЕТЕ ФРАНЦУСКИ

ФРАНЦИЈА ВИ ПОСАКУВА ДОБРЕДОЈДЕ

Цени:

 • Нормална тарифа: 800 денари
 • Намалена тарифа: 400 денари (ученици, студенти, професори и преведувачи по француски јазик)
 • Бесплатно за тие што следат часови по француски јазик во Францускиот институт во Скопје и за децата од франкофонските училиште и градинки
 • Задржување на материјалите: книги - 3 недели, 1 недела за сите други материјали
 • Продолжување: книги - 3 недели, 3 дена за сите други материјали.
 • Продолжување и резервирање на материјалите по телефон или по е-пошта

Формулар за зачленување он -лајн