следете ги нашите активности на mail

site map

Часови по француски јазик

ДЕЛФ Прим, прва диплома по француски јазик за најмалите !
 

УПИСИ И ПОЛАГАЊЕ ЗА ДЕЛФ ПРИМ ЗА 2019 ГОДИНА:
Уписи: од 4 до 22 март 2019.
Испитот ќе се одржи на 10 јуни 2019.

*   *   *

 
Вашето дете е на возраст од 7 до 12 години и го изучува францускиот јазик? 
ДЕЛФ Прим е прва диплома по француски јазик.

ДЕЛФ Прим е диплома по француски јазик, која што ја издава Француското министерство за образование. Истата може да се полага во Францускиот институт во Скопје.

Дипломата ДЕЛФ Прим се состои од следните нивоа:
А1.1
А1
А2

Зошто вашето дете да полага за диплома ДЕЛФ Прим?
тоа е прилика да ги покаже своите познавања од францускиот јазик
тоа е можност да биде наградено за својата работа и труд
на тој начин, стекнува навика да полага испити уште од самиот почеток на изучување на францускиот јазик.