следете ги нашите активности на mail

site map

Часови по француски јазик

"Parlons français, c'est facile"

„Parlons français, c'est facile “ е нова веб страна, отворена од страна на француското Министерство за надворешни работи. Интернет страната  предлага забавни и креативни активности врз основа на веб документарни филмови, кои се снимани од ТВ5 Монд.

Оваа нова алатка, која ја нуди и можноста за тестирање на нивото на познавање на францускиот јазик, е наменета за сите говорители и ученици по француски јазик согласно јазичните способности.