следете ги нашите активности на mail

site map

Франкофонија

Изложба „Франкофонијата, тоа сум јас!“

Од 5 до 30 март 2014
Француски институт во Србија, филијала во Нови Сад

Во рамките на Месецот на Франкофонијата во 2014 година, Францускиот институт во Србија - Нови Сад, организира изложба, на која можат да учествуваат сите франкофони ширум светот.

Оваа мултимедијална изложба ќе го возбнови франкофонскиот простор преку разновидни аудио-визуелни материјали.

Читателите на дела на француски јзаик од сите четири страни на светот се поканети да ги споделат нивните откритија на книжевни дела или на франкофонски автори и да испратат нивни фотографии!

Откријте ги условите за учество и не мислете се - бидете и вие дел од овој франкофонски и меѓународен проект!

Повеќе информации на Фејбук страната на Француски институт во Србија, Нови Сад.