следете ги нашите активности на mail

site map

Франкофонија

Наградата за Млад писател на француски јазик 

Имате од 15 до 27 години
и сакате да пишувате?

Земете учество на книжевниот натпревар
за млади француски и франкофонски писатели.

 

Наградата за млад писател е наменета за автори од целиот свет, на возраст од 15 до 27 години, за прозни дела (новели, раскази) напишани на француски јазик.

Уписите се вршат електронски на следниот линк : https://www.pjef.net/inscription/inscription-au-prix-du-jeune-ecrivain

Краен датум: 15 февруари 2019.

За да се информирате подетално, отворете ја веб страната на ПЈЕФ (Награда за млад писател).