следете ги нашите активности на mail

site map

Франкофонија

ЈАЗИЧНИ АКТИВНОСТИ : #ATELIERSBOUVIER
Едукативно-забавни работилници за млади (12-16 години)

Место на поаѓање: Француски институт во Скопје
Време: 11 часот

Линк кон флаерот за педагошките работилници
 

Сабота 2 март 2019: „Книжевно патување“
Вежби и пишување на литературни текстови.

Сабота 9 март 2019: „Архитектонско патување“
Прошетка по најпознатите споменици во Скопје и изработка на цртежи.

Сабота 16 март 2019: „Гастрономско патување“
Посета на ресторани со интернационална кујна, снимање на видео клипови и фотографии.

Сабота 23 март 2019: „Уметничко патување“
Театарска претстава на Водно, снимање кратки филмови и фотографии.

Сабота 30 март 2019: "Спортско патување"
Возење на велосипед или тротинет по кејот Вардар и друштвени игри.

*    *    *

Учеството на работилниците е бесплатно, потребно е претходна пријава на следниот мејл à ifs.cours@gmail.com