следете ги нашите активности на mail

site map

Франкофонија

ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК ВО ДИГИТАЛНАТА ЕРА

Регионална средба на тема новите начини на изучување на јазиците во дигиталната ера

Вторник 6 март 2018 | Технолошко-металуршки факултет во Скопје

МИНИ-ХАКАТОН
Развој на нови алатки за изучување на францускиот јазик
Лабораторија на Технолошко-металуршки факултет во Скопје, 8 часот

 • наменет за студентите по информaтички науки
 • 8 часа тимска работа во групи по двајца (програмер и графички дизајнер)
 • цел: конципирање на нови и стимулативни алатки за учење на фрацускиот јазик (апликации, видео-игри, онлајн вежби)...
 • претставување на проектите во светски рамки преку социјалната професионална мрежа : www.ifprofs.org
 • можност за поврзување со издавачи на дигитални едукативни содржини
 • можност за комерцијализација на производите
 • Награди:
  1-ва награда – Таблети и бесплатни часови по француски јазик (Француски институт во Скопје)
  2-ра награда - Бесплатен курс за Adobe Photoshop (Seavus)
  3-та награда - Ваучер за посета на обука во Семос Едукација (Семос Едукација)

РЕГИОНАЛНА СРЕДБА
Иновации во во наставата преку употреба на дигитални алатки
Амфитеатар на Технолошко-металуршки факултет, 10ч.

За време на работилниците, професорите по / на француски јазик имаа време да размислат на оваа тематика, да ги споделат искуствата, а воедно и да присуствуваат на презентација на нови дигитални алатки. 

За повеќе информации околу Денот на иновациите во францускиот јазик, ве молиме следете го линкот: https://sites.google.com/view/jif-skopje/accueil 

Во знак на одбележување на Франкофонијата во Македонија.

Со поддршка на Францускиот институт во Париз.

Францускиот институт во Скопје и Амбасадата на Франција во Скопје го организираа настанот во соработка со Францускиот институт во Србија, Амбасадата на Франција во Косово, Амбасадата на Франција во Албанија, FФондација „Проф. Д-р Димитар Стамболиев“, Центарот за едукација Seavus, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерствово СкопјеSemos ЕдикацијаMOddou.

 

Линк кон галерија со фотографии од настанот.