следете ги нашите активности на mail

site map

Франкофонија

ФРАНЦУСКИОТ ЈАЗИК ВО ДИГИТАЛНАТА ЕРА

Регионална средба на тема новите начини на изучување на јазиците во дигиталната ера

Вторник 6 март 2018
Технолошко-металуршки факултет во Скопје

МИНИ-ХАКАТОН
Развој на нови алатки за изучување на францускиот јазик
Лабораторија на Технолошко-металуршки факултет во Скопје, 8 часот

  • наменет за студентите по информaтички науки
  • 8 часа тимска работа во групи по двајца (програмер и графички дизајнер)
  • цел: конципирање на нови и стимулативни алатки за учење на фрацускиот јазик (апликации, видео-игри, онлајн вежби)...
  • вредни награди (таблети, ваучери за информатички
    и јазични курсеви...)
  • претставување на проектите во светски рамки преку социјалната професионална мрежа : www.ifprofs.org
  • можност за поврзување со издавачи на дигитални едукативни содржини
  • можност за комерцијализација на производите

Уписите се вршат преку веб страницата: https://sites.google.com/view/jif-skopje/accueil , најдоцна до 23 февруари 2018.

РЕГИОНАЛНА СРЕДБА
Иновации во во наставата преку употреба на дигитални алатки
Амфитеатар на Технолошко-металуршки факултет, 10ч.

За време на работилниците, професорите по / на француски јазик ќе имаат време да размислат на оваа тематика, да ги споделат искуствата, а воедно и да присуствуваат на презентација на
нови дигитални алатки. 

За повеќе информации околу Денот на иновациите во францускиот јазик, како и да се запишете на обуките и на мини-хакатонот, ве молиме следете го линкот: https://sites.google.com/view/jif-skopje/accueil 

Во знак на одбележување на Франкофонијата во Македонија.

Францускиот институт во Скопје и Амбасадата на Франција во Скопје го организираат настанот во соработка со Францускиот институт во Србија, Амбасадата на Франција во Косово, Амбасадата на Франција во Албанија, FФондација „Проф. Д-р Димитар Стамболиев“, Центарот за едукација Seavus, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерствово СкопјеSemos ЕдикацијаMOddou.