следете ги нашите активности на mail

site map

Образование и француски јазик

Прослава на Европскиот ден на јазиците во македонските училишта

По повод Европскиот ден на јазиците, 26 септември 2013, на иницијатива на Францускиот институт во Скопје и Здружението на професори по француски јазик на Македонија, повеќе основни и средни училишта, во повеќе градови во Македонија, организираа активности и приредби на различни јазици за да го одбележат настанот.