следете ги нашите активности на mail

site map

Образование и француски јазик

IFprofs, социјална мрежа за образование на француски

https://mk.ifprofs.org/

 

IFprofs е он-лајн заедница на лицата кои работат со едукација на француски јазик.

Во IFprofs можат да членуваат: професори по француски јазик, професори и наставници по други дисциплини на француски јазик (историја, наука итн.), обучувачи, педагошки координатори, одговорни на училишни установи, но и медијатекари и студенти коишто се насочени кон наставата на француски јазик.
 
Да се биде член на IFprofs значи:

  • размена со колегите, споделување на искуствата и знаењата, учество во работни групи и подобрување на професионалната пракса;
  • запознавање со содржините за работа во рамките на изведувањето на професијата преку пристап до мултимедијални методолошки ресурси за настава, франкофонски новости... 

Погледнете го и помотивното видео на оваа светска социјална мрежа.