следете ги нашите активности на mail

site map

Образование и француски јазик

Програма за франкофонски туризам

Програмата за франкофонски туризам ви предлага да станете компетентен учесник во секторот на туристичката дејност.

Македонија, особено охридскиот регион со својата извонредна природа, нуди потенцијал за привлекување на туристи од целиот свет вклучително и туристи од франкофонско говорно подрачје.
Француските туристи претставуваат нов пазар со голем потенцијал за Македонија.

Програмата за франкофонски туризам на Францускиот институт во Скопје, во соработка со реномирана туристичка агенција, има за цел да обучи лица компетентни на француски јазик кои поседуваат соодветни умешност и знаење со цел да одговорат на потребите на франкофонската клиентела.

Оваа програма се однесува на лица кои сакаат да се специјализираат до доменот на туризмот и да развијат способност да работат на француски јазик.

Услови за учество:

  • Да се има најмалку 18 години и интерес за секторот на туризмот:
  • Да се биде државјанин на Македонија и слободен за патувања
  • Да се поседува основно познавање од францускиот јазик

За да се учествува во програмата, потребно е да се испрати CV и писмо за мотивација на следната електронска адреса: education@ifs.mk


Погледнете ја целосната програма.