следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Фестивал на електронска музика De Sonanz
Вечер со на електронска музика со дуото „Парелик Шел“ од Рен

Среда 11 декември 2019 година, 20 часот | Младински културен центар

Францускиот институт во Скопје, во знак на затворање на културната сезона за 2019 година, го помага концертот на електронска музика на дуото „Парeлик Шел“, колектив основан во градот Рен на експериментална музичка платформа.
Концертот е дел од 12-тото издание на фестивалот на електронска музика De Sonanz

Во првиот дел од концертот, популарната балерина Ивана Коцевска ќе настапи со мултимедијален-танцов перформанс, а преку бројните ласери публиката ќе може да го следи и нејзиниот холограм.

Не пропуштајте!