следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски филмски клуб

„Големите умови“

на Оливие Ајаш-Видал (2017), со Дени Подалидес и Леа Дрикер

 Петок 6 декември 2019 година, 20 часот
Кинотека на Македонија


Франсоа Фуко е четириесетгодишен професор по книжевност во париската гимназија Анри IV. Еден специфичен след на настани го принудуваат да прифати промена на работното место во училиште на перифиријата на градот со проблематични деца. Промената го плаши, и тоа со причина.

 

Со титл на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Северна Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.