следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски филмски клуб

„Љубоморна“ 

од Давид и Стефан Феникинос (2017), со Карин Вијар, Дара Тромбоф и Ан Дорвал

Среда 20 ноември 2019 година, 20 часот
Кинотека на Македонија


Натали Пеше е разведена професорка по книжевност и, речиси преку ноќ, се претвора од грижлива мајка кон болно љубоморна жена. Првата „жртва“ е нејзината прекрасна осумнаесетгодишната ќерка Матилда, балерина, а потоа продолжува со нејзините пријатели, колеги, соседи... Филмот жанровски е помеѓу саркастична комедија и психолошки трилер, а следи неочекуван крај...

Со титл на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Северна Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.