следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

КНИЖЕВНА СРЕДБА

Промоција на преводот на македонски јазик на пријателската биографија за Жан-Клод Пирот од Емануел Рембер

„Во Лотарингија“

Вторник 28 мај 2019, 19 часот | Јавна соба

 

Емануел Рембер, дипломат, советник за култура и соработка во Амбасадата на Франција и Директор на Францускиот институт во Скопје, престојот во секоја земја го завршува со книга.

По "Немирни денови во Либија", престојот во Брисел е инспирација за Рембер да напише пријателска биографија за Жан-Клод Пирот, белгиски поет, проколнат писател, адвокат, пријател со скитници, анархист и вечен бегалец.

Овој прекрасен биографски есеј беше позитивно прифатен и од францускиот печат, а објавен е на македонски јазик благодарение на издавачот „Магор“.
Преводот е на Зоран Јовановски.

Дојдете на книжевна средба, којашто во форма на интервју ќе го води новинарката Ана Јовковска !

Во соработка со „Магор“ и со „Јавна соба“.