следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб | Француски класици

"Жил и Жим"

на Франсоа Труфо (1962), со Жан Моро, Оскар Вернер и Анри Сер

Петок 12 април 2019, 18 часот | Кинотека на Северна Македонија

Париз во 1900-та година. Жил е Германец, а Жим, Французин. Двајцата се уметници и пријатели, но вљубени се во иста жена, Катрин. Жил се жени со Катрин, а војната ќе ги раздели. Повторно се среќаваат во 1918 година, но Катрин не го сака повеќе Жил, туку се вљубува во Жим. 

Со титл на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Северна Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.