следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

ПРЕДАВАЊЕ И КНИЖЕВНА ПРОМОЦИЈА

Средба со двајца новинари и патописци Жан-Арно Деренс и Лоран Жеслен
и промоција на делото

„Таму каде што се мешаат водите / Од Балканот до Кавказ, во гранците на Европа“

Среда 3 април 2019, 18 часот
Француски институт Скопје

Последната вечер од овогодишната програма за франкофонија ќе им биде посветена на двајца еминентни познавачи на Балканот и на нивната најнова книга „Таму каде што се мешаат водите / Од Балканот до Кавказ, во гранците на Европа“.

Модератор : Емануел Ешт, новинар, литературен критичар и историчар.