следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Средба со Гаел Лекок и презентација на тема „Танцот, музиката и францускиот јазик“

Четврток 7 март 2019, 15 часот | Француски институт Скопје


Средбата е наменета за професори по француски јазик.
Ве молиме да го резервирате вашето место на: education@ifs.mk


Гаел Лекок е француска музичарка, која има специјализирано традиционална музика, професорка на Музичкиот конзерваториум и студентка по дидактика на странски јазици на Институтот за ориентални јазици ИНАЛКО во Париз.

Во рамките на нејзиното гостување во Скопје, таа ќе ја претстави ренесансната музиката низ танци и песни, францускиот фолклор од регионите на Нормандија, Бри и Поату, како асоцијацијата на престижниот поет Ронсар.

Средбата со професорите по француски јазик ќе биде можност за размени околу користењето на материјалите на оваа тематика на часовите по француски јазик.