следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Рецитал со традиционални музички инструменти
и предавање на Гаел Лекок

Петок 8 март 2019, 18 часот
Француски институт во Скопје

Настанот се организира во соработка со Амбасадата на Швајцарија


Гаел Лекок е млада музичарка која студира македонски јазик на Националниот институт за јазици ИНАЛКО во Париз.

Повелете на дружба со оваа вљубеничка на македонските традиционални инструменти посветена на музичката колекција на Никола Бувие и на патувањата. 

Со учество на Владимир Мартиновски, професор, поет и музичар.