следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб: Циклус француски современ филм

„Казнен простор“ 

на Кристоф Режен (2017), со Франк Гастамбид и Иполит Жирардо 

Петок 18 јануари 2019, 20 часот | Кинотека на Македонија 

Франк веќе 10 години живее на маргините на еден провинциски фудбалски клуб. Тој е без приходи, ниту општествен статус, но добро ги познава играчите, се грижи за нив и ги следи. Една вечер ќе ја запознае Саломе, поранешна љубовница на еден играч, вљубена во Џибрил, којшто, пак, живее на стара слава и доаѓа да ја заврши кариерата во фудбалскиот клуб.
Со титл на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.