следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Модна вечер

Презентации на добитничките на модниот конкурс на
Интернационалниот институт за мода „Изет Цури“

Четврток 21 февруари 2019, 18 часот
Француски институт во Скопје


Три студентки од Интернационалниот институт за мода на Изет Цури, со поддршка на Францускиот иститут во Скопје, во месец септември го посетија Саемот за прет-а-порте во Париз како и други модни институции.

Јехона Кастрати, Љумтурие Ќамили и Дриада Демири ќе ги изложат нивните креации во излогот на Францускиот институт во Скопје и ќе ги споделат нивните впечатоци по нивната посетата во Париз.

Време е за млади таленти!