следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Предавање на г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Франција

„Како денес се гледа на Првата светска војна“

Понеделник 12 ноември 2018, 12 часот
Институт за историја на Филозофскиот факултет во Скопје


Во рамките на комеморацијата од Стогодишнината од Првата светска војна, г-дин Кристијан Тимоние одржа предавање на Институтот за историја за Македонскиот фронт, еден малку подзаборавен период од Првата светска војна.

*    *   *

Линк кон настанот Денови посветени на Македонскиот фронт во Првата светска војна, којшто се одржа во мај 2018 во Битола.

Линк кон видеото со резиме од излагањата на учесниците на научниот собир по повод Стогодишнина од првата светска војна: