следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

ФРАНЦУСКИ КИНО-КЛУБ

„М“ 

на Сара Форестие (2017), со Сара Форестие и Редуан Аржан 

Петок 19 октомври 2018, 20 ч.
Кинотека на Македонија

Мо е убаво момче, привлечно и авантурист, но скришно учествува на автомобилски трки. Кога ќе ја сретне младата и срамежлива Лила, која пелтечи, се случува љубов на прв поглед. Тој веднаш ќе ја земе под своја закрила. Но Лила ни оддалеку не помислува дека Мо чува тајна: тој не знае да чита. 

Филмот е со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.