следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Официјално отворање на
фестивалот за филмска камера „Браќа Манаки“

Од сабота 22 до сабота 29 септември 2018 | Центар за култура - Битола

 

Францускиот институт во Скопје зеде учество во новото издание на најзначајниот филмски фестивал во Македонија со гостувањето на францускиот директор за фотографија Ерик Готје, којшто соработувал со дел од најпознатите француски режисери како Ањес Варда, Оливие Асајас, Лео Каракс, Арно Деплешен, Марион Верну и Оливие Даан.

Проекции на неколку француски филмови беа прикажани во фестивалската програма.

Фестивалот „Браќа Манаки“ годинава се одржа од 22 до 29 септември 2018.