следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Франција присутна на Фестивалот Скопско лето 2018

 

ВЕЧЕР НА ФРАНЦУСКА МУЗИКА
DНедела 8 јули 2018, 20:30 ч. | Музеј на град Скопје
Концерт на француска музика

со Марија Вршкова (пијано), Марко Поп Ристов (виолина) и Фредерик Легран (виолончело, Франција)


КАФЕ КИНО
Избор на француски и франкофонски филмови кои се прикажуваат на Фестивалот „Скопско лето“.

Насловите на сите филмови во рамките на програмата Кафе Кино се наоѓа на следниот ЛИНК.

Петок 13 јули 2018, 21 часот | Факултет за ликовни ументости (Сули ан)
ВО ЧЕТИРИ ЅИДА (2017, Белгија, Франција, Либан)
на Филип Ван Леј, со Хиам Абас, Жилиет Нави, Мосен 

Сабота 14 јули 2018, 21 часот | Факултет за ликовни ументости (Сули ан) 
ДУХОВИТЕ НА ИСМАЕЛ (2017, Канада / Франција)
на Арно Деплешен, со Матје Амалрик, Маријон Котијар, Шарлот Генсбур

Недела 15 јули 2018, 21 часот | Факултет за ликовни ументости (Сули ан) 
ЗАШТИТНИК
 (2016, Франција)
на Жан-Франсоа Рише, со Мел Гибсон, Ерин Мориарти, Диего Луна

Вторник 17 јули 2018, 21 часот | Факултет за ликовни ументости (Сули ан)
ОТКАЧЕНИ ТРУДНИЦИ
 (2017, Франција)
на Ноеми Сајо, со Жилиет Бинош, Камиј Котен, Ламбер Вилсон

Сабота 21 јули 2018, 21 часот | Факултет за ликовни ументости (Сули ан)
ТИВОК ЗАЛИВ (2016, Франција, Германија, Белгија)
на исмаел Бруно Димон, со Жилиет Бинош, Фабрис Ликини, Валерија Бруни Тедески

*   *   *

За да ја видите комплетната програма на Скопско лето, погледнете го каталогот на фестивалот:
https://issuu.com/skleto/docs/katalog_sk_leto_2018_