следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Ексклузивно затворање на Скопје танц фест
со настапот на славната француска хип-хоп група Покемон Кру

„Тишина, се снима“

Понеделник 23 април 2018, 20 часот
Македонски народен театар

Со поддршка на Охридска банка – Société Générale Group


Уметнички директор: Риад Фгани
Танчери : Гаел Бафинал, Хафид Соур, Ливио Бордо, Карл Асокан и Меди Медијан

Риад Фгани е самоук танчер и целосно посветен на хип-хоп танцот. Тој е основач на групата Покемон Кру во 2004 година со претставата „„Si..si “. Оттогаш, оваа танчерска група настапува ширум Франција. 

Во перформансот „Тишина, се снима“, групата ги истражува филмот од 30-тите и 40-тите години и токму во музичките комедии од тоа време ја пронаоѓа енергијата и автентичноста на движењата на хип-хот танцот.

Перформансот е оригинален и дава преглед на нивниот роден град Лион, градот кој, во 19 век, бараќата Лумиер го откриваат филмот. Ова дело е инспирирано од црно-белиот филм и дополнето со танц во сите бои. 

Не пропуштајте го овој музички перформанс!