следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Скопје филм фестивал 2018

Фокус на француски филм

Секоја година, Скопје филм фестивал (на линкот е целосната програма) му отстапува значајно место на францускиот филм.

 

Во овогодишниот Фокус на францускиот филм, се впишуваат пет актуелни филмови:

Петок 21 април 2018, 21 часот | Кино „Милениум“
„И тоа е живот“ (2017)
Режија: Оливје Накаш и Ерик Толедано, со Жан-Пјер Бакри, Жил Лелуш, Еј Хајдара

Сабота 21 април 2018, 19 часот  | Кино „Фросина“
„Ава“ (2017) на леа Меизиус, со Ное Абита, Лор Калами, Хуан Кано
Разговор со режисерката по проекцијата

Недела 22 април 2018, 19 часот  | Кино „Фросина“
„Скришно“ (2017) на Кристоф Режен, со Франк Гастамбид, Алис Исаз, Иполит Жирардо
Разговор со режисерот по проекцијата

Понеделник 23 април 2018, 21 часот  | Кино „Милениум“
„Се гледаме таму горе“ (2017) на Албер Дипонтел, со Наијел Перез Бекајар, Албер Дипонтел, Лоран Лафит

Среда 25 април 2018, 21 часот  | Кино „Фросина“
„Крваво млеко“ (2017) Ибер Шариел, со Сван Арло, Сар Жирардо, Изабел Шанделие, Були Ланерс

Четврток 26 април 2018, 19 часот  | Кино „Фросина“
„Диви момчиња“ (2017) на Бертран Мандико, со Кристоф Бие, Елина Ловенсон, Вимала Понс


Не пропуштајте го овој голем филмски празник!