следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Проекција на филмот 
„Натрапник“ 

(2004) на Клер Дени, со Мишел Ситор, Бамбу и Беатрис Дал

Сабота 14 април 2018, 18:30 часот  | Кинотека на Македонија

Пред операцијата за срцева трансплантација, еден млад човек одлучува да ја напушти планината, кадешто живее осаменички живот, и да замине на островите во потрага по изгубениот рај и изгубеното минато.

Во рамките на Филозофскиот филмски фестивал организиран од Здружението на филозофи на РМ.