следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Франкофонски кино-клуб

„ДЕНЕС“ 

на Ален Гоми (2011, France-Sénégal)
со Саул Вилијамс, Ајса Мајга, Анисија Изејман

Среда 28 март 2018, 20:00 ч. | Кинотека на Македонија

Дакар, близок и бучен град, полн со бои...И семејството, и неговата прва љубов, првите искуства и желби се таму.. Денес Саче треба да умре. Така одлучија. Денес Саче живее како никогаш досега.

 

Филмот е со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.