следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Вечер на француска музика

Концерт на дуото Верона Мајер (Романија) / Ирина Нануши (Албанија)

Понеделник 19 март 2018, 19 часот | Македонска филхармонија


Амбасадата на Романија се приклучува во одбележувањето на Франкофонијата со ексклузивен концерт на француска музика на романската пијанистка Верона Мајер и албанската виолонистка Ирина Нануши.

Исклучителен концерт на пијанистката Вероника Мајер и виолонистката Ирина Нануши, во чест на Франкофонијата, организиран од Амбасадата на Романија, и со поддршка на Амбасадата на Франција, Францускиот институт во Скопје и Амбасадата на Албанија.
Изведени беа дела од значајни француски, романски и албански композитори за бројната публика во новата сала на Македонска Филхармонија.


Програма на вечерта.