следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Во знак на одбележување на 25-та годишнина од дипломатските односи помеѓу Франција и Македонија

ГАЛА КОНЦЕРТ
на
Елена Голомеова, сопран, и Жан-Филип Лафон, баритон

Понеделник 2 април 2018, 20:00 ч. | Македонска опера и балет

Со оркестарот на Македонската опера и балет

Елена Голомеова од 2000-та година наваму живее во Франција, кадешто паралелно студира право и соло пеење. Настапува на бројни реномирани фестивали во Македонија, Париз и Ница.

Жан-Филип Лафон е еден од најзначајните изведувачи на комопизиции за баритон, чијашто кариера брои повеќе од илјада настапи на најпрестижните оперски сцени: Париз, Њујорк, Чикаго, Лондон, Милано, Рим, Брисел, Виена, Берлин, Мадрид...