следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб 

Проекција за млади

„Тамара“

на Александар Кастањети (2016)
со Елоиз Мартен и Силви Тести

Вторник 30 јануари 2018, 20 часот
Кинотека на Македонија

Петнаесетгодишната Тамара е искомплексирана поради нејзините облини и решена е во втора година срдено да се откачи од прекарот „буцка“. За да ги замолчи зборлестите врсници, таа ќе се обложи со најдобрата другарка дека ќе излезе со првото момче што ќе влезе низ вратата во училницата. И влегува, не било кој, туку Диего, најубавото момче во гимназијата. Потфатот станува уште потежок за Тамара... 

Филмот е со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.