следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Предавање за Европска интеграција

"Иднината на европската интеграција"


Понеделник 9 октомври 2017 година, 19 ч.
ЕУ инфо центар

 

Предавањето го одржа г-дин Тјери Шопен, директор за студии при Фондацијата Робер Шуман, а беше отворено од страна на Н.Е. г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Франција.


Тјери Шопен е доктор по политички науки на Високата Школа за општествени науки.
Тој е директор на студии при Фондацијата Робер Шуман, професор на Католичкиот универзитет во Лил (ЕСПОЛ) и визитинг професор на Collège d'Europe во Бриж.
Автор е на повеќе дела на тема европски прашања, меѓу кои Политичка фрактура на Европа, Криза на легитимитетот и политички дефицит, Состојбата на Унијата. Кодиректор е на Извештај на Шуман за Европа.