следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Книжевна промоција

"Францускиот јазик во Република Македонија низ образовните и културните активности"


Понеделник 25 септември 2017, 19:00 ч.
Француски институт во Скопје

 

Авторки: проф. д-р Ирина Бабамова и проф. д-р Снежана Петрова, професорки на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

Книгата е издадена од страна на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Обраќања на: Н.Е. г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Франција, и проф. д-р Анета Дучевска, Декан на Филолошкиот факултет “Блаже Конески“ во Скопје. 


Настанот со организира во соработка со Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

Книжевната промоција се одржува во рамките на одбележувањето на Европскиот ден на јазиците.