следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб 

„Ноктурама“ 
на Бертран Бонело, (2h10', 2016) со Финеган Олдфилд, Венсан Ротје, Амза Мезјани

Четврток 14 декември 2017, 20 часот
Кинотека на Македонија

Париско утро. Група млади луѓе од различни средини. Секој од своја страна тргнува во откривање на чуден начин на педземните лавиринти на париското метро, како и на улиците на метрополата. Се чини дека следат некаков план. Нивните движења се прецизни, дури и опасни. Сите пристигнуваат на иста точка, Гран Магазен, токму во моментот кога тие ги затвораат вратите. Ноќта почнува... 

Филмот е со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.