следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб

„Новиот“
на Руди Розенберг (2015), avec  Рефаел Гренасиа и Џошуа Рака

Четврток 30 ноември 2017, 20 часот
Кинотека на Македонија


Првата недела на Џошуа во новото училиште не минува според неговите очекувања. Бандата на мангупи, предводена од Шарл, ќе го отфрли Беноа, а ќе го прифатат само учениците коишто се сметаат за „заостанати“. За среќа, се појавува Јоана, една убава Швеѓанка, која ќе се спријатели со Џошуа и во која тој ќе се вљуби. Но, за жал, таа малку ќе се оддалечи од него и ќе се зближи со групата на Шарл. Слушајќи го советот од чичко му, Беноа ќе организира забава и ќе го покани целиот клас. Тоа за него е можност да стане популарен и повторно да се доближи до Јоана.

Со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.