следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Натпревар
„Што значи францускиот филм за вас?“

ИМАТЕ ПОМЕЃУ 15 И 25 ГОДИНИ И ГО САКАТЕ ФРАНЦУСКИОТ ФИЛМ?

УЧЕСТВУВАЈТЕ НА НАТПРЕВАРОТ НА КРЕАТИВНИ ОДГОВОРИ НА ТЕМА „ШТО ЗНАЧИ ФРАНЦУСКИОТ ФИЛМ ЗА ВАС?“
И БИДЕТЕ ДЕЛ ОД ДЕСЕТТОТО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА ФРАНЦУСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ!

Ги очекуваме вашите одговори на француски или на македонски јазик, најдоцна до 7 јуни 2017, на: culture@ifs.mk, со наведено име, презиме и возраст.

Ние ќе ги изложиме најоригиналните одговори на церемонијата на отворање на FFFMK 10 и ви доделуваме влезници за филмот на отворање „Мелодиите на Џанго“ во Скопје, на 14 јуни 2017, во кино „Милениум“!

Фестивалот се реализира во соработка со Охридска банка - Société générale, TV5 Monde, Euroimpex PeugeotМладински културен центар, Публицис и Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА Скопје.