следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Француски кино-клуб
„Не сум ништожник“

на Емануел Финкиел (2014), со Никола Дивошел, Мелани Тјери и Марин Карјон

Петок 26 мај 2017, 20 часот
Кинотека на Македонија


Кога Еди ќе биде нападнат на улица од непознат напаѓач, тој го обвинува Ахмед, лице коешто го сретнал пред неколку дена пред нападот и му се видело како идеален виновник. Додека Ахмед минува низ судска постапка, Еди се обидува да го обнови семејниот живот крај жена си и синот и тоа благодарение на нова работна позиција. Но, наскоро, свесен за тежината на направеното, Еди ќе стори се за да ја донесе вистината на виделина. Дури и по цена сè да изгуби...

Со превод на македонски јазик.

Резервирајте и подигнете билети во Кинотеката на Македонија, на следните телефонски броеви: (02) 30 71 814, 30 65 968.