следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

ПРЕДАВАЊА И ДЕБАТИ НА ИДЕИ ВО 2016


На ваше располагање се ресурси и резимеа на одржаните дебати на идеи и предавања во 2016 година:

 

28 и 29 ноември 2016 | ЕУ инфо центар
Кафе-дебата и предавање на тема ризикот од радикализација кај младите со учество на г-ѓа Натали Лика

__________________________
28 септември 2016 | Француски институт во Скопје
Средба на тема модните трендови во Париз

__________________________

24 јуни 2016 | ЕУ инфо центар
Научно предавање на професорот Бернар Лори на тема Прва светска војна

__________________________

17 мај 2016 | Цити Хол Центар
Семинар и дебата: Новите градови на Балканот: реконструкција за каква иднина?“

__________________________

15 март 2016 | Македонска академија на науките и уметностите
Симпозиум за новите предизвици на Франкофонијата

__________________________

11 mars 2016 | Француски институт во Скопје
Кафе-дебата на тема француските романи преведени на македонски јазик

__________________________

10 февруари 2016 | Француски институт во Скопје
Предавање „Франција во војна, правна анализа на последните француски воени ангажмани на Франција“

__________________________

26 и 27 јануари 2016 | Еу инфо центар / Кафе-книжарница „Магор“
Ноќ на идеите: Филозофски средби со Пјер Касу-Ногес на тема фикција