следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Дебати на идеи 2015

Погледнете ги резимеата и ресурсите од дебатите на идеи коишто се одржаа во 2015 година, во орагнизација на Францускиот институт во Скопје :

21 октомври 2015 | Француски институт во Скопје
Кафе-дебата за заборавената врска помеѓу исхраната и климатските промени

__________________

19 октомври 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата на тема демографија на Балканот со учество на г-дин Ален Паран, експерт по демографија

__________________

15 октомври 2015 | Француски институт во Скопје
Книжевна средба и дебата со писателот Венко Андоновски

__________________

10 септември 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата на тема современиот театар во Франција и во Македонија, со учество на г-дин Доминик Ларденоа, директор на француската театарска група Lardenois & Cie

__________________

2 септември 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата на тема нуклеарна медицина и нејзината важност за јавното здравје, со учество на г-дин Мануел Бардјес, Директор на Центарот за истражувања во доменот на канцерологијата во Тулуз

__________________

1-ви јули 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата на тема климатски промени со учество на г-дин Ив Леерс, новинар и консултант за прашања од животната средина

__________________

27 мај 2015 | Сити Хол Центар
Семинар и дебата на тема енергетска транзиција со учество на двајца француски експерти: г-ѓа Сирија Емелијаноф, професорка по просторно планирање и урбанизам во Универзитетот во Мен, и г-дин Филип Бајар, експерт во областа на дрвјата и животната средина

__________________

26 март 2015 | ЕУ инфо центар
Предавање и дебата на тема Источен фронт со учество на г-дин Макс Шјавон, историчар и писател

__________________

6 март 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата за улогата и местото на жената во уметничкото творештво 

__________________

17 февруари 2015 | Француски институт во Скопје
Дебата на тема слобода на уметничко изразување