следете ги нашите активности на mail

site map

Култура

Македонија во емисијата „Destination francophonie“

Секоја недела емисијата "Destination francophonie" става во фокус една оригинална иницијатива за францускиот јазик и франкофонијата во светот.

Две епизоди од емисијата „Destination francophonie“  на ТВ5 Монд е посветена на Македонија како франкофонска дестинација!

Како да се привлечат Македонците кон францускиот јазик?
Францускиот институт во Скопје разви посебна стратегија за освојување на најмладата публика кон францускиот јазик, преку литературата за млади.

Презентација: Иван Кабакоф.

Дестинација Тетово

 Дестинација Скопје

Учење француски преку современата уметност? Во Скопје, главниот град на Република Македонија, учениците го усовршуваат францускиот јазик преку осознавање на делата од француската колекција во Музејот на современата уметност во Скопје.