следете ги нашите активности на mail

site map

За нас

Партнерство на Амбасадата на Франција со граѓанското општество

 

Амбасадата на Франција во Скопје ги поддржува активностите на македонското граѓанско општество.

По вториот повик за годинава, Амбасадата финансиски ќе поддржи два нови проекти коишто ќе ги предложат локалните здруженија.

Проектите ќе треба да се изведуваат на територијата на Скопје, Кратово, Битола, Куманово, Кавадарци и Тетово, а темите да се однесуваат на младите, туризмот во знак на сеќавање, заштита на животната средина и социјална инклузија.

За повеќе информации, следете ја веб страната на Францускиот институт во Скопје.