Suivez-nous par mail

site map

ÉDUCATION ET LANGUE FRANҪAISE

Летен регионален универзитет во Струга 2019

Континуирана обука 

Овогодишното издание на Летниот регионален универзитет во Струга се организира од страна на Францускиот институт во Скопје, Француските институт во Србија и Хрватска и Амбасадите на Франција во Албанија и во Косово и претставува значајна обука  за пфрофесорите по и на француски јазик од Балканот и од Југоисточна Европа.

Главната цел на оваа обука е да се зголеми визибилитетот на францускиот јазик, да се засили неговото место во образовниот ситем на земјите учеснички на обуката и да созададе поврзаност и размени помеѓу професионалците од сите земји. 
Летниот универзитет во Струга е отворен за сите земји од регионот. 

Оваа година, Летниот регионален универзитет се одржува од 1 до 5 јули 2019 во хотелот „Дрим“.

Уписите се вршат онлајн најдоцна до 31 мај 2019 година, на следниот линк: 

https://sites.google.com/view/uestruga/inscription

Сите потребни информации се достапни на веб страницата на Летниот регионален универзите во Струга 2019.